Marqués de Montecierzo

Domein

Marqués de Montecierzo is een familiebedrijf, met een lange ervaring in de wereld van wijn en wijnbouw. Ze hebben hun eigen boerderij, beplant met 22 hectare wijngaarden. De bodega is toegewijd aan de uitwerking, commercialisering en export van hoge kwaliteit wijnen. Bij het rijpen van de wijnen, gebruiken ze Franse en Amerikaanse eiken vaten. Er zijn enkele kelders en tunnels in het gebouw, met muren van één meter dik waarmee een temperatuur en vochtigheid kan gehandhaafd worden die geschikt is voor de veroudering van de wijnen, die zich zo kunnen ontwikkelen in onverslaanbare natuurlijke omstandigheden.

Bodem

Overvloedige kalksteen en rotsen.

Leeftijd: De wijnstokken zijn meer dan 20 jaar oud.

Vinificatie: De druiven passeren eerst door de ontritser om het fruit van de steeltjes te scheiden. Na dit proces worden de huid, pulp, zaden en most voor een periode van ongeveer 14 of 15 uur in roestvrij stalen tanks bij een temperatuur van 10 ° C bewaard om vooral kleur en aroma’s te gaan onttrekken. Daarna wordt de most gefermenteerd bij een gemiddelde temperatuur van 16 ° C. 

Onze website maakt gebruikt van cookies.

Mogen we (anoniem) statistieken verzamelen?