Suggesties
Dagsuggesties
Is er een gerechtje dat je graag eens wenst te eten, contacteer ons ruimschoots vooraf en we proberen uw wensen te vervullen.
Vekrijgbaar op bestelling:
- Kreeft Lyonnais als voorgerecht of hoofdgerecht.
Voorgerecht - Zeeuwse Creuze Oesters - 3 stuks
Deze overheerlijke oesters kan je nu ontdekken.
11,00
Voorgerecht - Zeeuws Creuze Oesters - 6 stuks
Zeker iets om te proeven.
21,00
Voorgerecht - Coquilles Saint Jacques
Coquilles gebakken in een kruidige olijfolie met een fris slaatje.
17,00
Voorgerecht - Kreeft Lyonnaise Madame Fran
Het vlees van een 1/2 kreeft in een bereiding van Madame Fran de Lyon.
29,00
Hoofdgerecht - Gamba Hemingway
Hemingway schreef dat een Spaanse kok, in zijn kroegje met halfopen keuken, de gamba’s bakte in een wok in olijfolie. Het kruidenmengsel was verrukkelijk. Hemingway prees de kok om zijn kunst. De man wuifde het compliment weg en zei: “Kom ik zal je tonen hoe eenvoudig dit is”. Hemingway schudde meewarig zijn licht beneveld hoofd en declameerde; “Beste man ik nodig jou uit. Ik zal je alles vertellen over hoe je een roman schrijft. De kans is echter heel klein dat je erin slaagt wereldfaam te verwerven. Ik heb dus niet de pretentie om gamba’s volgens jouw recept te bakken om daarna vervloekt te worden.” De kok ging een fles van zijn beste wijn halen. Hemingway dronk op de Gamba’s, de kok maakte een buiging en dronk op Hemingway.
32,00
Hoofdgerecht - Noordzeetong +/- 450 gr
De koningen van de Noordzee. Het beste wat je als vis in de Noordzee kan vinden. Wereldberoemd maar nergens kan me ze bereiden zoals bij ons in Vlaanderen.
35,00
Dessert - IJs Astrid - A la minute gemaakt door Lis (Kleine wachttijd- voor iets speciaal moet je geduld hebben) - Gelieve te bestellen bij reservatie.
10,50
Seizoenssuggesties
Hoofdgerecht - Skrei of 'Liefdesvis'
Deze kabeljauw of Skrei (Afgeleid van het Noorse woord - Skreid = Zwerver) is de vis die elk jaar van de Barentszzee naar de kust van Noord-Noorwegen migreert om er kuit te schieten. De grote kabeljauwsoort vind je vooral langs de kust van de Lofoten, Senja en de Vesterålen, tussen januari en april. De lange reis van de skrei zorgt ervoor dat hun vlees steviger is dan dat van de gewone kabeljauw, die vaak op één plek blijft.
Het witte, milde vlees is zo mals dat het loskomt als je het zachtjes met een vork beroert.
31,50
Hoofdgerecht - Reefilet - appeltjes - veenbessen en een portosaus
Het beste stukje van de ree. Hier geserveerd met garnituur van appeltjes en veenbessen. Dit alles nog met een lekkere portosaus.
34,00